R.I.P. Dirk T' Seyen - DJ Teecee (Natural Born Dj's)

AALST 05/05/15

Dirk 'Teecee' T'Seyen van Natural Born Deejays is op 52-jarige leeftijd overleden. Een huisgenoot vond zijn lichaam. T'Seyen vormde in de jaren 90 samen met Gert Van Laethem, Dimitri Lambrecht en Tom Simoen Natural Born Deejays. 'A Good Day' uit 1996 was hun grootste hit.

Maar Dirk T'Seyen had er toen al een heel leven in de muziekwereld opzitten. Tussen 1977 en 1983 speelde dj 'TC' in de lokale clubs van Aalst. Midden jaren 80 maakte hij naam in dancings als 'the 55', 'the Carrera' en het Dendermondse 'Ckomilfoo'. Dj George was toen zijn kompaan achter de draaitafel. Hij was ook een tijd verbonden aan dancing Cherry Moon.

In 1996 werd hij bekend met Natural Born Deejays. Gert Van Laethem van Natural Born Deejays, ook uit Aalst, zegt dat Dirk een fenomeen was. "Hij leefde aan 280 kilometer per uur. Toen we met Natural Born Deejays begonnen had hij al een heel leven achter zich. Wanneer hij zijn verhalendoos over zijn belevenissen uit de jaren 80 opentrok, dan luisterden de mensen. En overal waar we binnenkwamen kende hij wel iemand en maakte je iets mee. Dirk was een vrolijke gast, een beetje een 'maft' maar in de positieve zin. In de kern was hij een doodbrave gast, maar hij heeft enkele foute keuzes gemaakt. Er was een donker kantje aan Dirk, vandaar dat het nieuws van zijn dood ook niet helemaal als een verrassing komt voor zij die hem door en door kennen", zegt Gert Van Laethem. 

"Op een reünie-optreden in de Ethias Arena onlangs was hij er niet meer bij. Dirk zat de laatste maanden met serieuze medische problemen en financiële zorgen. Hij zag het zelf niet zitten om mee te gaan. Zijn gezondheid liet het niet meer toe. De Dirk uit de topperiode kwam de studio binnen en liet dan een stroom van goeie ideeën los. In zijn tijd was hij een van de absolute top-dj's van België", voegt Van Laethem daar nog aan toe.

Bron: HLN.be
Back to News Overview