Timewarp @ Maimarkthalle, Mannheim (GER)

 

TIME WARP 2016 – De volledige line-up!

 

Time Warp Mannheim 2016 nadert met rasse schreden en de line-up is een typische, impressionante verzameling van dj’s en live-acts van wereldklasse die zowel vaste Time Warp boegbeelden als verschillende nieuwkomers bevat. De titanen van de techno scene als Sven Väth, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Carl Cox en Ricardo Villalobos komen uiteraard terug in volle festival modus terwijl Solomun, het live duo Schwarzmann (Âme en Henrik Schwarz), Kölsch en Apollonia voor het eerst op de fenomenale stages van Time Warp zullen aantreden. Met licht design en productie standaarden van de hoogste orde, blijft Time Warp de ultieme festival ervaring voor techno liefhebbers. Je moet het gezien (en gehoord) hebben, om het te geloven ...

Op zaterdag 2 April 2016, vindt de 22ste editie van Time Warp’s moederschip event plaats. Mannheim zal opnieuw omgetoverd worden in een stad die zich volledig focust op techno wanneer ze ongeveer 17.000 bezoekers van over de hele wereld ontvangt. Time Warp kende heel wat veranderingen in zijn lange geschiedenis. Het groeide uit van een underground ‚warehouse‘ party tot het hedendaagse festival mecca in de Maimarkthallen in Mannheim – een locatie die voor het event gemaakt lijkt! Eén aspect is nog geen haar veranderd sinds de start in 1994 en dat is de toewijding van de organisatoren om hun bezoekers een unieke ervaring voor te schotelen die jaar na jaar zijn  uiterst hoge standaarden overstijgt zowel op het vlak van opbouw, executie als  productie. Op vlak van de line-up wordt Time Warp algemeen beschouwd als een familie gebeuren voor alle artiesten die de Europese techno scene mee hebben helpen vormen sinds dag één. 2016 vormt daarop geen uitzondering met terugkerende zwaargewichten als Chris Liebing, Marco Carola, Luciano,  Nina Kraviz, Joseph Capriati, Jamie Jones, Monika Kruse, Seth Troxler B2B The Martinez Brothers, Adam Beyer, Pan-Pot en vele anderen.

Naast de trouwe familieleden die ieder jaar terugkomen, maakt het Time Warp team ook steeds fijne selecties wat betreft de jaarlijkse nieuwkomers. Zo is DIYnamic baas Solomun een welgekomen toevoeging aan het package, aangezien hij een artiest is die een duidelijke stempel op de scene drukt via zijn, in Hamburg gebaseerde, Neon Nights label en de  DIYnamic Outdoor events over de hele wereld. Wie ook hun debuut vieren zijn het live duo Schwarzmann aka Henrik Schwarz en Frank Wiedemann van Âme. Beiden waren al heel getalenteerde live acts op zichzelf en nu creëert hun recente samenwerking nog meer stoom in techno kringen. Wie ook debuteert op live vlak is één van de giganten uit de Kroatische scene met Petar Dundov en verder is ook de Berlijnse live sensatie Recondite terug van de partij.

Tussen de terugkerende dj’s vinden we onder meer Maceo Plex, die dit jaar 2de werd in de RA poll van beste dj’s, net voor Time Warp fans Tale Of Us. Hij moest enkel de duimen leggen voor de onklopbare Dixon. Die zal ongetwijfeld opnieuw een kraakheldere set afleveren die nog maar eens zal bewijzen waarom hij door het publiek al drie jaar na elkaar tot de beste dj ter wereld wordt gekroond. Naast alle internationale headliners, zullen Duitse sleutelfiguren en lokale helden als Nick Curly, Bunte Bummler, Sasch BBC, Steffen Deux, Sedee, Steffen Baumann en Seebase de sound van Mannheim vertegenwoordigen. In totaal zullen niet minder dan 40 niet te missen artiesten de party modus van Time Warp’s jaarlijkse pelgrims naar hogere hoogtes brengen.

 

Time Warp 2016

Zaterdag, 2 April 2016

 

 

 

Locatie:

Maimarkthallen, Xaver-Fuhr-Strasse 101,  Mannheim, Duitsland

 

 

Uren:

20h00– 14h00

 

 

Tickets:

Kosten 65€ en zijn te verkrijgen op de website www-time-warp.de. Travel partner www.festticket.com biedt ook packages aan met hotel die al starten aan 99€ - hoe sneller je bookt, hoe beter de deal. Twijfel dus niet langer!

 

Time Warp Line-up (in alfabetische volgorde):

 

Adam Beyer, Alle Farben, Apollonia, Bunte Bummler, Carl Cox, Chris Liebing, Dixon, Dubfire, Falscher Hase, Jamie Jones, Joseph Capriati, Karotte, Kölsch, Laurent Garnier, Len Faki, Loco Dice, Luciano, Maceo Plex, Magda, Marco Carola, Monika Kruse, Nick Curly, Nicole Moudaber, Niconé & Sascha Braemer, Nina Kraviz, Pan-Pot, Petar Dundov live, Recondite live, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Sasch BBC, Schwarzmann live, Sedee, Seebase, Seth Troxler b2b The Martinez Brothers, Solomun, Steffen Baumann, Steffen Deux, Sven Väth, Tale Of Us

 

 

 

Busses from Belgium:

www.travel2party.com

 

 

Time Warp Partners:

Warsteiner, Red Bull, Philip Morris, Storm, Sunshine Live, DasDing, Resident Advisor

 


TIME WARP | Facebook | Twitter | Youtube | Soundcloud | Instagram

http://www.time-warp.de

https://www.facebook.com/events/1636673929940965/
Back to the Party