Pollerwiesen Festival @ Revierpark Wischlingen, Dortmund

 

Pinksterzondag, 15 mei  - van 12u – 22u. , Revierpark Wischlingen, Dortmund

 

PollerWiesen Festival keert terug naar het adembenemende Revierpark Wischlingen in Dortmund! Op Pinksterzondag zal het park helemaal klaar staan om alle liefhebbers van elektronische muziek in alle vrijheid los te laten gaan op muziek en hun emoties. Vier stages omgeven door gras, water en zand doorheen het hele park maken van het Pollerwiesen Festival de ‚hot spot‘ om ons op de goede zomer vibes te beginnen voorbereiden.

 

Op de main stage zullen verschillende meesters de controle over de decks aan elkaar doorgeven met als top of the bill, Marco Carola. Hij is gekend van Ibiza tot New York en Zuid Amerika voor zijn door percussie doordrongen techno sets en dit al meer dan twee decennia lang. Van de hoofdstad van techno, Berlijn, komt het Pan-Pot duo die het publiek gedurende een minimum twee uur durende set, zullen laten meezweven op één van hun energetische sets. De battle van zwaargewichten wordt aangevuld met het Italiaanse wonderkind, Joseph Capriati. En alsof dat nog niet genoeg is, mag je je in de namiddag verwachten aan de bijzondere sounds uit een andere dimentie van de Deense producer en DJ Kölsch. Joey Daniel uit Rotterdam vervolledigt de line-up van de main stage en zal jullie perfect weten op te warmen.

 

Een compleet vakantie gevoel vind je terug op de Beach Stage.  Deze idylissche setting wordt dit jaar ingevuld door de Voltt familie uit Amsterdam die er een 100% pure techno line-up voorstellen. Het PollerWiesen team nodigt daarvoor Rødhåd, Vril *live*, Bart Skils, Etapp Kyle, Don Williams en Ben Buitendijk uit. Al deze namen zijn de laatste tijd uiterst goed bezig op internationaal vlak en zullen de perfecte balans weten te vinden tussen tijdloze techno en energieke live-sets.

 

Op de Hilltop stage zal het er op muzikaal vlak iets rustiger aan toe gaan. Deze stage wordt gehost door de Kittball Crew en ze brengen een aantal van hun absolute toppers en label familieleden mee. Oliver Schories is gekend voor zijn melancholische Tech-House producties. Afkomstig uit Bremen voert hij de stage aan als headliner. In de namiddag zal je er Tube & Berger aan het werk kunnen horen met zijn organische sound. Nick Curly, de man die in grote mate verantwoordelijk is voor de „Sound of Mannheim“, zal ook de controle van de groove op zich nemen en samen met een live-set van Rodriguez Jr. en Kittball Boss P.A.C.O. wordt dit het perfecte team. Daarnaast brengt ook Paji één van zijn geliefde fusion Live/DJ Sets!

 

Voor de eerste keer in de PollerWiesen Festival geschiedenis wordt ook de vierde Hidden Stage gehost door een label. Het DIY Label Giegling creëert de laatste jaren een enorme buzz. Wat begon als een kraakpand feest in Weimar, evolueerde van party crew tot label en nu een bekend producer/Dj collectief dat wereldwijde gigs verzorgt. De crew landt op 15 mei in Dortmund met Kettenkarussell die een 3 uur durende live-set zullen brengen en Ateq en DJ Dustin op de decks.

 

Eén ding is alvast zeker: op alle vier de stages zullen de elektronsiche muziekliefhebbers wel iets naar hun smaak vinden. De line-up werd zorgvuldig geselecteerd om een zo divers mogelijk aanbod te bekomen.

 

Het PollerWiesen team beantwoordt al je vragen op www.pollerwiesen.org/faq waar je ook alle info over het event vindt.

 

In het kort:

 

PollerWiesen Festival @  Revierpark Wischlingen, Dortmund

 

Pinksterzondag, 15 mei  -  van 12-22u.

 

Line-up:

Main Stage

Marco Carola

Pan-pot

Joseph Capriati

Kölsch

Joey Daniel

 

 

Beach Stage hosted by VOLTT

Rødhåd

Vril *live*

Bart Skils

Etapp Kyle

Don Williams

Ben Buitendijk

Hilltop Stage hosted by Kittball Records

Oliver Schories

Nick Curly

Tube & Berger

Rodriguez Jr. *live*

P.a.c.o.

Juliet Sikora

Paji *live*

 

Hidden Stage hosted by Giegling

Kettenkarussell (3 Hours Live-set)

Ateq

Dj Dustin

 

 

Alle recente info over het festival vind je ook op PollerWiesen’s Facebook en Instagram accounts en in de PollerWiesen iPhone/Android App.

 

Tickets:

Voorverkoop: 26€ +  fees

Tickets: http://bit.ly/1Ry0kOd

Facebook: http://on.fb.me/1pcL3v9

 

 

Locatie

Revierpark Wischlingen
Wischlinger Weg 157
44379 Dortmund

 

 

Links:

 

Meer info & foto’s: www.pollerwiesen.org/presse

Video PollerWiesen Festival 2015: https://vimeo.com/141660284

PollerWiesen op Facebook: www.facebook.com/pollerwiesen
Back to the Party