Pollerwiesen @ Revierpark Wischlingen - Dortmund (Germany)

UPDATE 17/05 >>> 

oals eerder werd aangekondigd zal het PollerWiesen Festival opnieuw plaatsvinden in het Revierpark Wischlingen te Dortmund en dit op zondag, 4 juni. Voor de eerste keer zal het festival 12 uren lang duren en dit van 11u00 tot 23u00. Bovendien werden er aan de al klinkende line-up nog verschillende grote namen toegevoegd. Naast eerder aangekondigde kleppers als Ben Klock, Marcel Dettmann, Fjaak Live, Karenn Live en vele anderen, mag je je ook verwachten aan sets van Rødhåd, DJ Stingray, Julia Govor en Len Faki die een schitterende set speelde op de opening, met daarnaast ook nog Belgische leading techno lady van het moment: Charlotte de Witte!

Het adembenemende Revierpark Wischlingen in het hart van Dortmund met zijn vele grasvelden, stranden en bossen, blijkt al verschillende jaren de perfecte spot voor het festival. Het gehele park wordt ook dit jaar weer helemaal ingenomen met 4 stages en de ultieme setting waarin iedereen op Pinksterzondag wild kan gaan.

De Beach Stage wordt opnieuw gehost door het Amsterdamse Voltt en de Hilltop Stage door het Duitse Kitball Records. De mainstage is voorbehouden voor de grote techno meesters en op de Hidden stage ontdek je sterk opkomend jong talent!

 

LINE-UP :


Main Stage


Ben Klock

Julia Govor

Len Faki

Marcel Dettmann

Rødhåd

Sam Paganini

Beach Stage (hosted by VOLTT)


Bart Skils

Charlotte De Witte

Dax J

Enrico Sangiuliano

Ferro

Karenn (Live)

Konstantin Sibold

Hilltop Stage (hosted by Kittball Records)


&me

Andhim

Dominik Eulberg

Juliet Sikora

P.a.c.o.

Paji (Live)

Hidden Stage


Aroma Pitch

Dj Stingray

Fjaak (Live)

Helena Hauff

Konstantin

 

Het PollerWiesen Team beantwoordt alle vragen op www.pollerwiesen.org/faq waar je ook alle info vindt over hoe er te geraken. Meer updates via de Facebook page of de Pollerwiesen App.

 

Praktisch:

PollerWiesen Festival @   Revierpark Wischlingen, Dortmund

Zondag, 04.06.2017, 11u00 – 23u00

 

Locatie:

Revierpark Wischlingen

Höfkestraße 12

44149 Dortmund

 

Tickets:

Early Bird Tickets: 21€ - SOLD OUT

Regular Tickets: 28

Groupticket: 125€

Ticketshop:  https://pollerwiesen.ticket.io/

 

Line-Up: (in alfabetische volgorde)

 

&Me, Andhim, Aroma Pitch, Bart Skils, Ben Klock, Charlotte de Witte, Dax J, Dominik Eulberg, Enrico Sangiuliano, Ferro, Fjaak (Live), Helena Hauff, Juliet Sikora, Julia Govor, Karenn (Live), Konstantin, Konstantin Sibold, Len Faki, Marcel Dettmann, P.a.c.o., Paji (Live), Rødhåd, Sam Paganini, DJ Stingray

Meer info:

www.pollerwiesen.org

www.facebook.com/pollerwiesen

 

________________________________________________________________________________

Op zondag, 4 juni zal het PollerWiesen Festival opnieuw plaatsvinden in het Revierpark Wischlingen te Dortmund.

De anticipatie naar het  PollerWiesen Festival is groot. Het adembenemende Revierpark Wischlingen in het hart van Dortmund met zijn vele grasvelden, stranden en bossen, is al verschillende jaren de perfecte spot voor het festival gebleken. Met 4 stages wordt het gehele paerk ook dit jaar weer de setting waarin iedereen op Pinksterzondag wild kan gaan.

 

En er is nog meer nieuws want voor de eerste keer zal het festival 12 uren lang duren en dit van 11u00 tot 23u00.

 

Op dit moment zijn devolgende artiesten bevestigd ( in alfabetische volgorde):

 

&ME

 

Hij is een buitengewone  dj! Zijn alias is reeds getuige van zijn bescheidenheid. Hij heeft releases uit op labels als Kompakt, Saved Records en uiteraard zijn eigen label Keinemusik. Tracks als ‘One on One feat. Fink’ of ‘Shadows’ maakten hem bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Hij zal het publiek ongetwijfeld weten te bekoren met zijn mix van techno en soulvolle house.

 

ANDHIM

Ze zijn één van de meest populaire dj-duo’s van het moment. Simon en Tobias begonnen samen te draaien in 2010 en werden meteen een succes.Tracks als ‘Wine and Chocolate’ of ‘Walkmen’ bevestigden hun status. In hun sound combineren ze hun Hip-Hop roots met hun hedendaagse passie voor elektronische muziek.

 

AROMA PITCH

Aroma Pitch is zowel een dj-trio als een platenlabel. Deze drie Keulse jongens verhuisden naar Berlijn waar ze met analoge instrumenten verschillende soorten elektronische muziek begonnen te creëren, later kwamen daar ook hun back-to-back-to back dj-sets bij. Sinds 2011 zijn ze de residents van de "Cologne Sessions" parties. Met hun immense collectie beukende techno, synthesizer disco en rauwe house brengen ze een constante stroom aan verrassende sounds.

 

BART SKILS

Hij brengt een constante flow van kwalitatieve releases uit en wordt internationaal gewaardeerd voor enkele van de meest cutting edge techno tracks. Zijn uitmuntende producties brachten hem remix opdrachten voor artiesten als Moby,Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse en vele anderen op. Zijn residentie op Amsterdam’s ‘Voltt’ festival is doorslaggevend in het samenbrengen van Amsterdam’s New School Generation. En dat was voor ons een goede reden om Voltt uit te kiezen als host van de beach stage op het Pollerwiesen festival.

 

DAX J

Deze gast uit Londen werd al verschillende keren genomineerd voor beste ‘Breakthrough DJ’ en staat in de top 100 van de beste dj’s ter wereld op Resident Advisor. In zijn tweede thuis Berlijn runt hij een opname studio vanwaar hij zelf produceert en werkt als sound engineer. Zijn vroegere voorkeur voor Drum 'n' Bass en Jungle is nog altijd terug te vinden in zijn nummers.

 

 

DOMINIK EULBERG

Hij is de dj. die zowel verbonden is met de natuur als met techno. De roots van deze vogelkenner liggen in het Westerwald. Flora en fauna zijn zijn grootste inspiratiebronnen en dat is duidelijk te horen in zijn muziek. Zijn eerste release op Traum Schallplatten uit 2009 was zijn grote doorbraak en combineert vogelgeluiden met minimalisme tot een prachtig geheel.

 

ENRICO SANGIULIANO

Geboren in Reggio Emilia, Italië, is de kleine Enrico bijzonder gepassioneerd door percussie en brengt al van kleinsaf echte performances. Dan realiseert hij zich dat je met computers nog meer bijzondere geluiden kan maken en lanceert hij zich in de illegale party scene. De voorbije 11 jaar draaide hij al op zowat alle belangrijke raves in Italië dankzij zijn vaak onuitgebrachte produkties die wel ‘party hits’ werden. Meer recent is hij die ook beginnen uitbrengen op de internationale techno markt. Zijn tracks zijn ritmisch, diep en hypnotiserend. Techno uit het hart!

 

FERRO

Jasper Ferro is een bescheiden jonge man met een passie voor muziek. Wanneer hij een nieuw nummer maakt, heeft hij nooit een plan. Soms begint hij met de drums, soms met de baslijn. Hij doet wat goed voelt in het moment. Deze Nederlander koopt graag dure, analoge instrumenten. Gelukkig deelt hij zijn studio met vrienden en brengen ook zij af en toe nieuw materiaal mee.

 

FJAAK (LIVE)

Ze begonnen met gitaren en drums. Toen ontdekten deze drie Berlijnse gasten hun liefde voor analoge, elektronische instrumenten en in 2014 kenden ze hun grote doorbraak met de hit  “Don't Leave Me”. Toch blijft FJAAK nog steeds een band. Jammen is voor hen essentieel in hun creatief proces. De variatie in hun  tracks brengt een zekere toegankelijkheid terug naar de scene.

 

HELENA HAUFF

Fotografie, kunst en fysica: DJ en producer Helena Hauff probeerde al veel dingen in haar leven maar muziek werd uiteindelijk haar passie. Ze maakte eerst naam in haar thuisstad Hamburg en kwam heel ver met haar mix van acid house, industrial/EBM en electronica.

 

JULIET SIKORA

Juliet werd geboren in Polen waar ze haar liefde voor muziek ontdekte via de piano. Nu is ze een veel gevraagd house DJ die zowel in kleine clubs als grote festivals over de hele wereld draait. Met haar positieve uitstraling en brede lach krijgt ze het publiek steeds mee. Daarnaast runt ze ook haar eigen label vanuit Dortmund en je kon haar al eerder met haar Kitball familie aan het werk zien op het Pollerwiesen Festival. Dat zal ook dit jaar het geval zijn.

 

KARENN (LIVE)

Deze twee mannen uit Londen, Pariah en Blawan, kenden elkaar al langer maar het was pas in 2011 dat ze merkten dat ze vaak dezelfde platen draaiden en hun nieuw project KARENN begonnen. Ze ontdekten ook hun gedeelde liefde voor hardware in plaats van computers. En zo ontstonden hun spontane en natuurlijke sounds. Zelfs kleine foutjes in de opnames zorgden voor interessante arrangementen. Hun door drums gedreven sound is agressief, vervormd en energiek.

 

KONSTANTIN

Konstantin is de oprichter van het Giegling collectief en label. Naast zijn eigen naam, speelt hij ook als Herr Koreander en maakt hij deel uit van de Kettenkarussell live-act. Hij produceert een sound die graag in de tragere tempo’s blijft hangen en steunt op verfijnd minimalisme. Zijn sets zijn even gevariëerd als hijzelf en vertegenwoordigen de toekomst van de elektronische muziek in een post moderne wereld.

 

KONSTANTIN SIBOLD

Tijdens zijn jeugd was hij vooral into Hip Hop en Rap. Nu is hij 22 jaar en is hij een hippe DJ van elektronische muziek. Hij startte zijn eigen events, samen met zijn vriend Leif Müller in Stuttgart. In 2013 riep Groove magazine hem uit tot ‘Nieuwkomer van het Jaar’. Zijn dj-sets bevatten alles van techno tot house en van EBM tot acid en indie dingen.

 

MARCEL DETTMANN

Dettmann ontwikkelde al van heel jong een passie voor elektronische muziek. Aangezien er in zijn thuisstad geen platenzaak was, begon hij zelf platen te verkopen bij hem thuis. Vanaf de jaren ’90 begon hij uit te gaan in Berlijn met zijn vrienden en later ook zelf kleine feesten te organiseren. In 1999 werd hij resident in de befaamde Berghain club in Berlijn waar hij nog steeds actief is, naast het runnen van zijn eigen

MDR label.

 

P.A.C.O.

De man met de hoed heeft Spaanse roots maar woont in Dortmund waar hij producet voor het label Kittball Records. Zijn sound is fris en gevariëerd en hij heeft altijd één oog en oor op het publiek op de dansvloer gericht.

 

PAJI (live)

Paji begon op 5-jarige leeftijd al klassieke instrumenten te bespelen. Naast percussie, is de viool zijn favoriete instrument. Het combineren van verschillende stijlen is iets wat hij nog altijd meeneemt in zijn muziek. Muziek staat voor hem symbool met oneindig veel mogelijkheden. Dit is duidelijk te horen in zijn live-sets die nooit twee keer dezelfde zijn.

 

 

SAM PAGANINI

De Italiaanse Samuel speelde gitaar, drums en piano in verschillende lokale bands voordat hij de decks ontdekte. Een reeks kleine gigs volgden en in 1993 haalde hij zijn eerste platendeal binnen. Nu is hij wereldbekend met releases op labels als

Terminal M, Plus8 en Drumcode. Zijn tracks staan voor diepe en harde techno.

 

Verwacht je aan nog meer dj’s en live-acts devolgende weken!

 

 

Het PollerWiesen Team beantwoordt alle vragen op www.pollerwiesen.org/faq waar je ook alle info vindt over hoe er te geraken. Meer updates via de Facebook page of de Pollerwiesen App.

 

 

 

Praktisch:

 

PollerWiesen Festival @   Revierpark Wischlingen, Dortmund

 

 

Zondag, 04.06.2017, 11u00 – 23u00

 

Locatie:

Revierpark Wischlingen

Höfkestraße 12

44149 Dortmund

 

Tickets:

 

Early Bird Tickets: 21€ - SOLD OUT

Regular Tickets: 28

Groupticket: 125€

Ticketshop: https://pollerwiesen.ticket.io

 

 

Line-Up: (in alfabetische volgorde)

 

&Me, Andhim, Aroma Pitch, Bart Skils, Ben Klock, Dax J, Dominik Eulberg, Enrico Sangiuliano, Ferro, Fjaak (Live), Helena Hauff, Juliet Sikora, Karenn (Live), Konstantin, Konstantin Sibold, Marcel Dettmann, P.a.c.o., Paji (Live), Sam Paganini en meer tbc…

 

Meer info:

 

www.pollerwiesen.org

www.facebook.com/pollerwiesen
Back to the Party