04-06/08/17 Cirque Magique @ Ledegem

Met een Live Facebook video lanceerde het befaamde Cirque Magique festival uit Ledegem donderdag hun volledige line-up  die bestaat uit niet minder dan 17 internationale kleppers en nog eens dubbel zoveel Belgen met ook daar grote namen als Charlotte De Witte, Jan van Biesen,  M.I.K.E. aka Push, Yves De Ruyter, ... naast lokale talenten.

 

Voor het 3de jaar op rij vormen de idyllische velden van Ledegem, diep in het West-Vlaamse binnenland, het decor voor een wonderlijk muzikaal gebeuren. Van 4 tot 6 augustus wordt dit een plek waar de magie het overneemt van de realiteit, en u getrakteerd wordt op een feest dat al uw zintuigen prikkelt en stimuleert. Het centrale circus-thema zal wederom op magistrale wijze uitgekiend worden, om de feeërieke droomwereld te creëren die het handelsmerk van Cirque Magique is.

 

Cirque Magique wist van bij de start een record aantal mensen te betoveren: het festival ging in 2015 aan de haal met de Red Bull Elektropedia Award voor ‘Best Breakthrough Festival’ en kon vorig jaar op een uitverkochte editie met maar liefst 10.000 bezoekers rekenen. Dit bezorgde hen trouwens opnieuw een Red Bull Elektropedia-nominatie in de categorie ‘Best Festival’. Het circus vormt ook dit jaar het centrale thema waaronder een uiterst bonte, fantastisch ogende en eclectische bende bij elkaar gebracht wordt: acrobaten, vuurspuwers, architecten, decorateurs, visual artists, en andere weergaloze animatie en circus acts.

 

Op muzikaal vlak kiest Cirque Magique steeds de weg van de underground, en dat is ook dit jaar niet anders. Met zorg en aandacht werd een vooruitstrevend programma samengesteld dat het allerbeste uit de elektronische muziek scene vertegenwoordigt en niet alleen kenners en muziekfreaks maar ook circus-liefhebbers en feel-good enthousiastelingen bij elkaar wil scharen.

 

Praktisch:

 

Locatie:

Terreinen in de St.Pietersstraat te Ledegem

 

Data en uren:

Vrijdag 4 augustus:

Opening camping om 12:00
Pre-party camping stage van 15:00 – 03:00

Zaterdag 5 augustus:

Festivaldag 12:00 – 02:00

Zondag 6 augustus:

Festivaldag 12:00 – 02:00

 

Leeftijd:

+18 jaar

 

Volledige line-up:

Adriatique, Agents of Time, Andhim, Charlotte de Witte, Damian Lazarus, De Sluwe Vos, DJ Ghost, Djebali, Jaydee, Johannes Heil Live, M.I.K.E./ Push, Matthew Dear, Monika Kruse, Perc & Truss, Pig&Dan, Rebekah Hybrid set , Speedy J, Stephan Bodzin Live, Super Flu, wAFF, Yves Deruyter, Adrian, Agugio, Alain Faber, Alexander Koning, Bolle, Clerkie, CP, Deejames, Dimitri Andreas Live, Dimitri Cooman, DJ George’s, Frank Biazzi, Jan Van Biesen, Joyhauser, Koodoo & Lamaz, Laurent Top, Lebawski b2b Nelson, Mainro b2b Péo Watson, Marko de la Rocca, Michael Forzza, Mike Thompson, Mr. Sam, Nico Morano, Nukov & Yelmet, Ode Maen & Massaar, Olivier Pieters, Phi Phi, Pilose, Philippe Traikos, Quincy, René Opsedee, Simon & Masian, Sheridan, Spacid, Steve Cop, Tofke, Yeti, Youri Parker, Zzino

 

Tickets:

Full Circus Experience ticket: €119.00

Toegang tot camping en festival van vrijdag tot maandag

Circus Experience ticket: €99.00

Toegang tot festival op zaterdag en zondag

Circus Experience VIP ticket: €149.00

Toegang tot festival op zaterdag en zondag + toegang VIP deck

Daywalkers Saturday: €59.00

Toegang tot festival op zaterdag

Daywalkers Saturday VIP: €119.00

Toegang tot festival op zaterdag + toegang VIP deck

Daywalkers Sunday: €59.00

Toegang tot festival op zondag

Daywalkers Sunday VIP: €119.00

Toegang tot festival op zondag + toegang VIP deck

 

Meer info:

www.facebook.com/cirquemagiquefestival 
www.cirquemagique.eu

 

***** Update:

 

De derde editie van Cirque Magique staat ongeduldig te trappelen in de startblokken en is klaar om het publiek opnieuw een magische ervaring voor te schotelen. Naast de overweldigende line-up met meer dan 57 nationale en internationale zwaargewichten aangevuld met lokale talenten, is het nu tijd om ons licht te werpen op de prachtige decors, de uitwerking van het circus thema en de unieke beleving van het festival. Zet je schrap voor een wervelwind aan visuele hoogstandjes, succulente bites, magistrale circus acts, knotsgekke kinderanimatie en het neusje van de zalm als het gaat over hedendaagse elektronische muziekprogrammatie.

 

 

Cirque Magique weet als geen ander het publiek te betoveren. Wie de terreinen van het festival nog niet betreden heeft, kan zich verwachten aan een magnifieke circus-ervaring. Kom binnen in een wereld waar alles mogelijk is en waar magie de realiteit overstijgt.

Dit jaar wordt het publiek uitgenodigd om – onder het tot het verbeelding sprekende motto ‘Together In Orbit’ – het festival op een unieke manier te ontdekken. Als in een hemellichaam dat zich in een cirkelvormige baan rond een entiteit beweegt, zo ook wordt de opstelling en inplanting van het festival terrein vorm gegeven. Cirque Magique zet de bezoeker aan om het festival op een actieve en vooral interactieve manier te beleven.

Dit idee vertaalt zich onder andere in de opstelling en invulling van de 4 stages: stage hosts worden dit jaar aan de kant geschoven om muzikale acts niet onder één vaste – statische – noemer te plaatsen en het publiek zo plezier te laten beleven aan onverwachte muzikale verrassingen. Geniet van wat de mysterieuze Imaginarium te bieden heeft, ontdek wat de theatrale Circodrome in petto heeft, hoe de romantische Luna Volante de stoutste dromen overstijgt en hoe de Arcadia het camping terrein in lichterlaaie zal zetten. De decoratie en aankleding van de stages is opnieuw in handen van het uit Kaapstad (Zuid-Afrika) afkomstige collectief Artescape. Zij zullen in samenwerking met Hexa Structures, Opsys Deco, Gipsy Deluxe en Papaya Project opnieuw visuele pareltjes neerzetten en de feeërieke droomwereld creëren waar Cirque Magique zo voor gekend staat.

 

 
Line-up:

Vrijdag 4 augustus 2017:

 

Arcadia: Camping pre-party

Deejames – Jaydee – Joyhauser – Ode Maen & Massaer – Sheridan – Simon & Masian

 

 

Zaterdag 5 augustus 2017

 

Imaginarium:
Adrian – Dimitri Andreas – Djebali – Mainro B2B Péo Watson – Matthew Dear – Nukov & Yelmet – Stephan Bodzin – wAFF

Luna Volante: 
Alain Faber & Mike Thompson – Alexander Koning – Bolle – Dimi Cooman – DJ Ghost – Frank Biazzi – Franky Jones – Jan Van Biesen – Philippe Traikos – Steve Cop – Youri Parker – Yves Deruyter – Zolex – Zzino

Circodrome:
Charlotte de Witte – Johannes Heil – Perc & Truss – Pilose – Rebekah – Spacid – Speedy J

Arcadia:
Agugio – Yeti

Zondag 6 augustus 2017

 

Imaginarium:
Winner DJ Contest – Adriatique – Agents of Time – Andhim – Damian Lazarus – Nico Morano  - Tofke

Luna Volante:
Clerkie – De Sluwe Vos – Koodoo & Lamaz – Monika Kruse – Pig & Dan – Super Flu

Circodrome:

Cp – Dj George’s – Laurent Top – M.I.K.E./Push – Marko de La Rocca – Michael Forzza – Mr. Sam – Olivier Pieters – Phi Phi - Quincy

 

Arcadia:
Lebawski B2B Nelson
Back to the Party